Om mig

Egentligen är det ju omöjligt att nyskriva 100 kärleksdikter på 100 dagar. Men jag ska göra ett försök. Det är bra att ha en skrivuppgift som omöjliggör alla typer av prestationsångest – det är bara att skriva på, liksom.

Jag heter Annika Koldenius, är litteraturkritiker, översättare, författare och kommunikatör på Göteborgs universitet.

Jag skriver litteraturkritik för bland annat Borås Tidning, sitter i juryn för Borås Tidnings Lilla Debutantpris samt är ordförande i Ordpalatset, en skrivar- och berättelseverkstad för barn på Hässleholmen i Borås. Jag har skrivit en bok om kärlek och sorg som heter Vi var alltid beredda och är utgiven på Weyler förlag. Den finns också utgiven på Månpocket och som ljudbok på Lind&Co.

Jag går också just nu en översättarutbildning: Konstnärligt magisterprogram i litterär översättning från engelska till svenska på Litterär gestaltning, Akademin Valand på Göteborgs universitet – en helt underbar djupdykning i språk, ord och mening.

Mellan 2008-2011 var jag redaktör på läsarcommunityt Bokcirklar.se tillsammans med Nina Frid. Vi skrev också Läsarmanifestet, som publicerades i DN Kultur hösten 2009.

Mer information om mig finns här: www.annikakoldenius.wordpress.com